چطور از Remote Desktop Connection استفاده کنیم؟

این روزها اغلب ما با بیش از 1 کامپیوتر سر و کار داریم. علاوه بر کامپیوترهایی که در محل کار یا تحصیل به آنها دسترسی دارید، با احتساب لپتاپ ها و کامپیوترهای رومیزی، ممکن است که شما روزانه با 3 کامپیوتر مختلف کار کنید و فایل ها و اطلاعات تان بر روی این 3 کامپیوتر پخش باشد! مشکل وقتی به وجود می آید که در اکثر مواقع شما نمیتوانید همه فایل هایتان را بر روی هر 3 کامپیوتر داشته باشید، مخصوصاً فایل هایی که به طور روزمره با آنها سر و کار دارید و پشتیبان گیری هفتگی یا ماهانه هم مشکلی را برطرف نمیکند.

چطور می توان این مشکل را حل کرد؟! اگر از یکی از سیستم عامل های ویندوز استفاده می کنید، این مطلب را دنبال کنید.

ابزار Remote Desktop Connection (که از این به بعد به طور مخفف به آن RDC میگویم!)، بر روی اغلب نسخه های ویندوز وجود دارد. شما با استفاده از RDC میتوانید با کامپیوتر خود (کامپیوتر مبدأ) به هر کامپیوتری در هر جای دنیا (کامپیوتر مقصد) متصل شوید، اگر تنها برخی از تنظیمات را به درستی انجام دهید.

توجه: این یک آموزش برای دسترسی بدون اجازه به کامپیوتر سایر افراد نیست و چنین کاربردی هم ندارد!

مواد لازم برای این کار به شرح زیر است:

– کامپیوتر مبدأ، با سیستم عامل ویندوز

– کامپیوتر هدف، با سیستم عامل ویندوز

– اطلاع از IP کامپیوتر هدف

– اینترنت! ترجیحاً با سرعت بیشتر از 128Kbits/s (یعنی با یک ADSL معمولی در ایران هم میشود از این کارها کرد!)

خب! میتوانیم شروع کنیم.

تنظیمات کامپیوتر هدف

در کامپیوتر هدف، یک مرورگر (دلخواه!) باز کنید و وارد این سایت شوید : http://whatismyip.com . در بالای سایت، با فونت درشت نوشته است که : Your IP address is : ***.***.***.***

این عددها را به دقت یادداشت کنید! این ها را برای ارتباط تان از کامپیوتر مبدأ نیاز دارید. دیگر با مرورگرتان کاری ندارید! وارد Control Panel شوید و سپس System  را باز کنید! اگر از ویندوز XP استفاده می کنید، وارد تب Remote شوید و اگر از ویندوز 7 استفاده میکنید، از سمت چپ Remote Settings را انتخاب کنید. در ویندوز 7، با چنین صفحه ای روبرو می شوید:

حال، مشابه شکل بالا، در بخش Remote Desktop، گزینه دوم (که دردسر کمتری دارد و کار با آن ساده تر است) را انتخاب کنید و OK را بزنید.

یکی از مشکلاتی که ارتباط دو کامپیوتر از این طریق را مانع می شود، Firewall مربوط به Antivirus یا Internet Security شماست. اگر از هر یک از این ها استفاده می کنید (که امیدوارم استفاده کنید)، وارد Setting آن شوید و در قسمت Firewall آنتی ویروس یا اینترنت سکوریتی، تنظیمات مربوط به Remote Desktop Connection را چک کنید که فایروال مربوطه، مانع ایجاد ارتباط نشود. با توجه به اینکه این بخش برای هر آنتی ویروس یا اینترنت سکوریتی متفاوت است، از کنجکاوی خودتان استفاده کنید :)

بدین ترتیب تنظیمات مربوط به کامپیوتر مقصد به پایان رسید!

تنظیمات کامپیوتر مبدأ

اگر از ویندوز XP  استفاده می کنید میتوانید RDC را در مسیر زیر پیدا کنید:

Start –> All Programs –> Accessories –> Remote Desktop Connection

و یا در مسیر

Start –> All Programs –> Accessories –> Communications –> Remote Desktop Connection

اگر از ویندوز 7 استفاده میکنید، کافیست دکمه Start را بزنید و در نوار پایین Remote را تایپ کنید! Remote Desktop Connection را به عنوان یکی از گزینه ها برایتان می آورد!

در ابتدای امر، با چنین صفحه ای روبرو می شوید:

در فضای خالی، IP کامپیوتر مقصد را که در قسمت قبل یادداشت کردید، وارد کنید. اما شما می توانید با توجه به نوع و سرعت ارتباط تان، کیفیت این ارتباط را نیز تعیین کنید. وارد Options شوید و در قسمت Experience نوع ارتباط تان با اینترنت را تعیین کنید:

حالا میتوانید Connect را بزنید. پس از برقراری ارتباط، میباست Username و Password کامپیوتر مقصد را وارد کنید. تمام شد! ارتباط برقرار است!

حالا به راحتی می توانید از روی کامپیوتر مقصد فایل هایتان را مرور کنید. بسته به کیفیت ارتباط حتی موسیقی گوش کنید و یا فیلم ببینید. و اگر این کامپیوتر مقصد در کشوری با اینترنت آزاد قرار دارد، حتی میتوانید از مرورگرش برای چک کردن فیسبوک تان و یا دیدن ویدئوهای یوتیوب استفاده کنید!

نکات مهمی که لازم است به آن توجه کنید

1- در کامپیوتر هدف، از اتصال مداوم کامپیوتر به اینترنت مطمئن شوید. اگر وسط ارتباط یهو قطع شوید، بدجوری حالتان گرفته می شود! همچنین اگر اتصالش مطمئن نباشد و دائماً قطع و وصل شود، به احتمال قریب به یقین، IP سیستم هدف تغییر می کند و شما دیگر نمیتوانید به آن وصل شوید! مگر اینکه از IP جدید اطلاع پیدا کنید که نیاز به دسترسی فیزیکی به کامپیوتر هدف دارد. (حداقل تا جایی که من میدانم!)

2- باید دسترسی شما در کامپیوتر هدف، به صورت Admin باشد. چرا که ایجاد تغییرات در بخش RDC و بخش فایروال آنتی ویروس و یا اینترنت سکوریتی به دسترسی Admin احتیاج دارد. همچنین این User که به صورت Admin است، باید Password داشته باشد. پس اگر ویندوزتان Password ندارد، از بخش Users در Control Panel برای آن یک پسورد ایجاد کنید. دقت کنید که با دانستن این پسورد و IP شما میتوان به راحتی به کامپیوتر شما وصل شد! پس در انتخاب پسورد دقت کنید!

3- اگر در منزل از مودم وایرلس استفاده میکنید و مثلاً کامپیوتر رومیزی تان با کابل شبکه به آن متصل است و لپتاپ تان با وایرلس، باز هم میتوانید به راحتی از Remote Desktop Connection استفاده کنید. کافیست وارد بخش Admin مودم ADSL تان شوید (که آدرسش معمولاً این است: 192.168.1.1 ) و در قسمت Clients، نام و IP سیستم هایی که به مودم تان وصل هستند، ببینید. با استفاده از همان IP ها، به راحتی میتوانید مثلاً با استفاده از لپتاپ تان، فایل های کامپیوتر رومیزی تان را مرور کنید، بدون اینکه پای دو سیستم بنشینید و گیج شوید!

4- این آموزش و تصاویر مربوط به سیستم عامل ویندوز است. مک نیز چنین امکانی دارد که قطعاً به روش مشابهی قابل استفاده است. همچنین بعید است که توزیع های مختلف لینوکس چنین امکانی را نداشته باشند.

5- وقتی از طریق RDC به کامپیوتر هدف دسترسی پیدا میکنید، آن کامپیوتر به صورت اتوماتیک Lock می شود. بنابراین اگر به محل کارتان رفتید و دیدید که کامپیوتری که شما رهایش کرده بودید، خود به خود Lock شده، نترسید! کار خودتان بوده است!

6- بدیهی است که کامپیوتر هدف باید روشن بماند! :D

7- با کامپیوتر محل کار یا تحصیل تان ژان گولر بازی در نیاورید. اگر فکر میکنید که با این روش به یک اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کرده اید که میتوانید هر چیزی را از منزل برای دانلود در محل کارتان قرار دهید و فردا صبح فایل هایتان را بردارید، یک لحظه به این فکر کنید که ممکن است فردا صبح کامپیوتر شما به هر دلیلی کار نکند و نیاز باشد که برای تعمیر برود! و اگر رئیس تان بفهمد که 100 اپیزود یک سریال خارجی بر روی کامپیوتر شماست، خیلی خوشحال نشود! پس کلاً دیدتان نسبت به Remote خیلی وهم آمیز نباشد. به هر حال آن کامپیوتر در اختیار شما بوده! چه مستقیم استفاده کنید، چه Remote !

هر سوال، پیشنهاد و یا توضیح بیشتری دارید، نظرات اینجا برای شماست :)

وبسایت http://30na.net
نوشته ایجاد شد 401

12 دیدگاه در “چطور از Remote Desktop Connection استفاده کنیم؟

  1. سلام من 2 تا لپتاپ دارم می خوام از طریق یکی از لپتاپ ها با استغده از وایرلس از ریموت دیسکتاب استفاده کنم ویندوز هر 2 تا سیستم ویندوز 7 است

  2. سلام توضیحاتت خیلی خوب و جامع بود
    فقط یه سوال وقتی کامپیوتر هدف خاموش روشن بشه ip اون تغییر می کنه؟یا اینکه هر بار میشه از اون ip و پسورد استفاده کرد؟

  3. سلام من مودم c net دارم و نمیتونم از راه دور به سرورم دسترسی پیدا کنم از طریق آپی فورواردینگ میخوام ریموت بشم ولی اجازه داده نمیشه تمام تنظیماتی که میدونستم را انجام دادم لطفا من و راهنمایی کنید ممنون

  4. سلام می خام بگم که از کامپیوترم می خام وصل شم به لب تاپ لپ تاپ رمز ندار چگونه باید

    بدون

    رمز وصل شم. لطفا همین الان جواب دهید چون خیلی لازم دارم

  5. سلام من وقتی ریموت میزنم به کامپیوتر مقصد .اون کامپیوتر لوگ افف میشه .و باید برای رفعش یه دستوراتی رو باید توی سی ام دی تایپ کرد .لطفا راهنمایی کنید با هر روشی که کامپیوتر مقصد لوگ افف نشه.
    ممنون

  6. سلام ممنون از مطالب خوبتون
    ببخشید میخواستم بدونم نمیشه این برنامه ریموت کاملا حذف بشه؟
    همش حس میکنم دارن کنترلم میکنن مثلا با یه گوشی اندروید، ایا امکانش هست وقتی من با سیستمم کار میکنم یکی همزمان با گوشی منو کنترل کنه؟
    چطوری بفهمم، ممنون میشم اگه جواب بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

متنی که میخواهید برای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. برای لغو دکمه ESC را فشار دهید.

بازگشت به بالا