فیسبوک و لینک هایی که نباید ببینید!

این روزها باید پذیرفت که فیسبوک قسمتی از زندگی افراد شده است. وقتی صفحه ی خانه (Home) خود را مرور میکنید، روزانه با صدها لینک و ویدئو و … مواجه می شوید. اما ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که وارد لینکی شوید و ببینید که هیچ محتوایی درون آن نیست! و چند لحظه بعد با انبوهی از پیام های ناخواسته ای مواجه می شوید که از سوی شما به دیگران ارسال می شود! راه حل این مشکل بسیار ساده تر از چیزی است که فکرش را می کنید!

راه حل این است : خودتان لینک های آلوده را شناسایی کنید. چطور شناسایی کنید؟

لینک هایی که اغلب در فیسبوک میبینید. مشابه اینها هستند:

وقتی به این لینک دقت کنید در زیر آن via YouTube قابل رویت است. همچنین لوگوی یوتیوب دیده می شود. این لینک یک لینک سالم است. شاید بگویید اینها کافی نیست. حق با شماست. به این لینک ها دقت کنید:

این لینک، امروز از سوی یکی از دوستان من به تمامی دوستانش ارسال شد. به ده ها نفر! اما این لینک چه مشخصه ای دارد؟

نکته اول : این لینک میگوید که یک مشکل در فیسبوک رخ داده و شما می توانید یک آی-پد 2 را به رایگان دریافت کنید!

چه کسی چنین مجنون شده که آی-پد 2 را به رایگان و در این حجم توزیع کند؟! کدام ارگان؟ کدام شرکت تبلیغاتی؟ کدام بنیاد خیریه ای؟ اگر چنین سوالاتی به ذهنتان خطور کرد، به هیچ وجه بر روی لینک مذکور کلیک نکنید.

نکته دوم : به لینکی که در داخل متن قرار گرفته دقت کنید.

این لینک نشان میدهد که لینک مذکور از روی ساب دامینِ (Sub domain) اپلیکیشن های فیسبوک فراخوانی می شود. apps.facebook در آدرس مذکور این مسئله را نشان می دهد. بد نیست بدانید که علی رغم حساسیت های فیسبوک، اپلیکیشن های متعددی وجود دارند که هیچ نظارتی بر روی آن ها نیست. بنابراین اگر مطمئن نیستید، از هر لینکی که چنین آدرسی را لینک کرده، فرار کنید!

حالا به این نوع از لینک که اتفاقاً بین کاربران ایرانی شدیداً در حال گسترش است، توجه کنید …

این لینک ظاهر جذابی دارد! متن آن فارسی است و باورپذیری بیشتری برای شما دارد! حالا به چند نکته جالب در این لینک توجه کنید:

نکته اول : لینک در مورد یک دیکشنری صحبت می کند، ولی در زیر آن لینک کوچکی وجود دارد که شما را به دیدن ویدئو دعوت می کند!!! (Watch the video)

نکته دوم : عکس مطلب دیکشنری Babylon را نشان می دهد که همه میدانیم یک محصول رایگان نیست! پس چرا باید به طور رایگان عرضه شود؟

نکته سوم : در زیر آن نوشته via Persian’s Daily … اگر از طریق این نام قبلاً هم فیسبوک شما آلوده شده است، پس مجدداً تکرارش نکید! بگذارید این فرصت استثنایی در دانلود یک دیکشنری مجانی را از دست بدهید!

نکته چهارم (مهمترین نکته!) : در تمامی مرورگرها، در پایین صفحه (گوشه سمت راست یا چپ)، نوار باریکی وجود دارد که مراحل بارگذاری یک صفحه و … را نشان می دهد. همچنین اگر ماوس را بر روی لینکی قرار دهید، URL آن را به شما نشان می دهد. حال، ماوس خود را حرکت دهید و بر روی لینکی که به آن شک دارید، بیایید (هرگز کلیک نکنید). در فایرفاکس من، چنین چیزی در پایین صفحه دیده می شود!:

بله! باز هم اپلیکیشنی از فیسبوک فراخوانی می گردد که یعنی به احتمال زیاد اطمینانی به محتوای آن نیست.

نتیجه اینکه : بهترین، امن ترین و ساده ترین روش برای چک کردن سلامت یک لینک در فیسبوک، بررسی URL آن است. در صورتی که از اپلیکیشن های فیسبوک باشد ولی محتوای آن چیزی مانند عکس، ویدئو و یا مطلبی برای دانلود باشد، از باز کردن آن خودداری کنید. همچنین به لینک های کوتاهی که دوستانتان به اشتراک می گذارند، دقت کنید. سایت هایی مثل Bit.ly ، J.mp, goo.gl و … لینک های طولانی را کوتاه می کنند! قبل از مشاهده این لینکها، حتماً مطمئن شوید که دوستانتان (به شخصه) این لینک ها را به اشتراک گذاشته اند. چرا که ممکن است خودشان هم قربانی شده باشند!

وبسایت http://30na.net
نوشته ایجاد شد 401

6 دیدگاه در “فیسبوک و لینک هایی که نباید ببینید!

  1. بسیار عالی بود ممنون از وقتی که گذاشتین تا دوستان رو با اینگونه مسائل آشنا کنین

  2. بسیار مفید ممنون از شما
    من تا حالا از لینک های مشکوک دوری می کردم ولی دیروز لینک
    Find out who has watched your profile را زدم و این لینک خو به خود برا دیگر دوستان فرستاده شد، نمی دونم مضرات بعدیش چیست و چطور می شه ازش خلاص شد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مرتبط

متنی که میخواهید برای جستجو وارد کرده و دکمه جستجو را فشار دهید. برای لغو دکمه ESC را فشار دهید.

بازگشت به بالا